Monday, August 8, 2011

Malam di bazar ramadan

Actually malam semalam sedikit penat. Pergi rumah kaklong sekejap ambil barang, then decide nak 'ngeteh' kat Kluang. Ala, ngeteh tu macam minum2 teh la gitu. Walaupun teh tarik tu buih nye banyak, tapi actually tak berapa kaww pun. Hehe. Sempat mengkomplen pasal teh yang aku minum semalam kan. Okey, then kitorang, (aku, mak abah dan adik) decide nak pergi jejalan kat Bazar Ramadan kat Kluang. Tak tahu lah kat negeri lain ade ke tak. Bazar nya ala2 downtown kat Melaka tuhh. Besar jugak la Bazar kat sini kalau nak compare dengan tempat aku. Then, banyak juga benda yang diorang jual. Aku tak beli ape2 pun. Cuma jalan2 je lebih. Hehe. Layankan pic yng tak berapa nak terang kat bawah ni ye. Sebab akuguna hp yang tak berapa nak cun untuk snap pic. Teringat jugak nak upload kat sini kannn?

Sori, pic tak terang sangat.

Okey, itu adik saya. Ma and Pa. Cewahh!


tak tahu part mana yang best nak ambil gambar. Janji nampak kan?

Okey, memang dah lama tak berjalan2 kat bazar macam ni, sebab all this long aku stay kat KL untuk diploma. Kalau berjalan pun dengan cik abang. So, masa berjalan2 semalam teringat jugak la dia teman kan aku tengok2 booth yang dibuka. Macam ada jek dia kat sebelah, adahal dia beratus2 batu jauhnya dari aku. See, aku gila bayang. Hehe. Kalau tengok baju jersy yang dijual tu, teringat dia membelek2 jersi kat kedai2 macam ni. Tapi belinya tidak. Cik abang tu kedekut sikit.

Sempat jugak beli mainan untuk Naura, dengan baju dia sehelai. Hehe. Anak buah kesayangan tu memang bertuah. Atuk nenek duk belikan je. Naik jeles aku. Heheh!

Okey, Nak off sini dulu. Nanti ada story mory yang best, aku share sini lagi okey. Selamat berpuasa :D

2 comments:

haikalblank said...

aku baru bejalan skali kat bazar tu....gaji tak masuk lagi tak ada selera lagi nak round2...HAHA

round kosong je tak best lah kan..keh3

GadisBungaPink said...

@haikalblank

Kite pun round kosong jgk. awal lagi la nak beli2 ni. btw dpt gaji sila la shopping oke :)